5. helmikuuta 2018

Kakku...




...Runebergin torttutaikinasta!






Runebergin torttutaikinasta saa helposti
tehtyä maittavan kakun. 

Tein kakun samalla ohjeella kuin tortut, mutta paistoin sen
irtopohjavuoassa.
Väliin tein kreemin johon lisäsin hiukan
kahvia. 


Erilainen Runebergin kakku


100g margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tippa rommiaromia


Vatkaa marjariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja rommiaromi. 
Sekoita hyvin.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita.
Laita kakku voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan
ja paista 200 asteessa kunnes kakku on kypsä.

Anna jäähtyä, tee tällä välin kreemi tomusokerista 
ja voista ja mausteeksi kahvia maun mukaan.
Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja levitä kreemi väliin.

Kuorrutus

 Tee tomusokeri- vesikuorrutus ja lisää
joukkoon hiukan kahvia.
Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele mantelirouheella.


1 kommentti :

  1. Voi nam! Kun nyt näin tämän postauksen juuri ennen unta, nään varmasti kakku-unia :)

    VastaaPoista